Innovatie en duurzaamheid

Steeds betere en veiligere oplossingen vinden en toepassen. Innoveren voor een duurzame toekomst. Dat is waar Strukton Prefab Beton voor staat.

Zonder de klant en de markt komt een succesvolle innovatie niet tot stand. Deze vragen zijn ons uitgangspunt en daarop stemmen we af. Dus stel ons jouw vraag, jouw uitdaging. Samen kunnen we veel bereiken.

Green Silence Wall
Een mooi voorbeeld van onze duurzame innovaties is de Green Silence Wall. Dit geluidscherm is gemaakt van Miscanthusbeton. Het gewas Miscanthus neemt tijdens de groei veel CO2 op en is als beton goed recyclebaar. Dubbel duurzaam dus. Vanwege deze uitzonderlijke milieuprestatie is de Green Silence Wall opgenomen in de Nationale Milieudatabase voor infrastructurele werken. En daar zijn we trots op.

SolaRoad
Strukton Prefab Beton is de producent van de zonnefietspaden van SolaRoad, de weg die energie opwekt. Met SolaRoad krijgen wegen een dubbele functie: ze leveren mobiliteit én duurzame energie dankzij de zonnepanelen in het wegdek.

  • Modules van prefabbeton

    De modules van prefabbeton zijn 2,8 bij 3,5 meter. Deze hebben een kunststof, lichtdoorlatende toplaag van ongeveer 0,5 cm dik. Deze is vuilafstotend en stroef dankzij de doorzichtige coating. Onder de toplaag zitten de silicium zonnecellen tussen glasplaten die ze beschermen tegen mechanische belasting, strooizout en weersinvloeden.

In 2021 hebben we samen met Strukton Civel 300m fietspad aangelegd voor de provincie Utrecht in Maartensdijk.

Recycling

Wij zijn in staat om prefab beton te produceren met 30% gerecycled materiaal. Hierin werken we nauw samen met de expertise van GBN. Door samenwerking en innovatie kunnen we voldoen aan de afspraken uit het betonakkoord en meer.

Brandwerende beton

We hebben de kennis en kunde in huis om brandwerende beton te produceren conform HOC en RWS kromme. Ook weten we inmiddels dat onze miscanthus naast prima geluidsabsorberende eigenschappen ook brandwerende eigenschappen heeft. Een duurzame en veilig product dus.

Energie Transitie

We zijn een professionele partner voor alle bouwbedrijven die meewerken aan de energiestransitie. Met een ruime ervaring vanuit de railwereld hebben wij de expertise voor kabelkokers , scherfwanden, poeren/ fundaties. Alle producten kunnen wij leveren inclusief aarding.

Bovenleidingfundaties en palen van gerecycled beton

Onze innovaties in de praktijk

Artikel

Langste zonnefietspad ter wereld geopend in Maartensdijk

Lees meer
Lees meer over Langste zonnefietspad ter wereld geopend in Maartensdijk

Pagina

Green Silence Wall

Lees meer
Lees meer over Green Silence Wall

Meer weten, neem contact met ons op

Strukton Prefab Beton - informatie

Westkanaaldijk 2, 3542 DA Utrecht


+31 (0)30 248 62 86