Duurzaam geluidscherm met krachtige eigenschappen

De Green Silence Wall beschermt de omgeving tegen lawaai en is duurzaam. Het prefab beton is namelijk gemaakt van Miscanthus.

De Green Silence Wall van Strukton Civiel beschermt de omgeving tegen lawaai en is duurzaam. Het prefab beton is namelijk gemaakt van Miscanthus dat tijdens de groei veel CO2 opneemt. Dit gewas – ook wel Olifantsgras genoemd – laat zich goed verwerken in het bouwmateriaal, dat uitstekend kan worden hergebruikt.

Er zijn nog meer voordelen. Het duurzame geluidsscherm is onderhoudsarm en heeft een natuurlijke uitstraling. Elke keer weten we tot een bijzondere uitvoering te komen, afgestemd op de behoefte. Bij het project in Deurne is aan de bewonerskant van het geluidscherm een klantspecifieke Miscanthus-betonlaag aangebracht. Dit op verzoek van de bewoners die heel enthousiast zijn over het eindresultaat.

Het gewas miscanthus, ook wel Olifantgras genoemd, neemt tijdens de groei veel CO2 op en laat zich goed verwerken in het bouwmateriaal.

Langs spoor en weg
Het innovatieve product heeft zich langs het treinspoor al meerdere keren bewezen. In opdracht van ProRail is de Green Silence Wall bijvoorbeeld geplaatst in Boskoop, Beverwijk, Hilversum en Deurne. De belangstelling groeit, ook voor toepassing langs rijkswegen en langs tramspoor in de binnenstad.

De geluidshinder voor de omgeving blijft door onze innovatie binnen de wettelijke norm. En dankzij de lage milieubelasting kunnen opdrachtgevers als ProRail, Rijkswaterstaat, gemeentes, Waterschappen, ingenieursbureaus en aannemers tevens hun duurzaamheidsdoelen behalen.

Voordelen van de Green Silence Wall 

  • Sterk geluidsabsorberend
  • Duurzaam
  • Onderhoudsarm
  • Natuurlijke uitstraling
  • Recyclebaar

Ontwikkelingen
Onze productiecapaciteit is inmiddels opgeschaald waardoor het productieproces nog efficiënter verloopt. Uiteenlopende afmetingen en vormen zijn mogelijk. Ook nieuwe toepassingen komen binnen handbereik.

Mogelijke toekomstige toepassingen met Miscanthus

  • Green Silence Wall met zonnepanelen
  • Brandwerende en geluidwerende oplossingen voor in tunnels
  • Woningbouw en utiliteitsbouw

De Green Silence Wall heeft meerdere kwaliteitscertificaten en is vanwege de milieuprestatie opgenomen in de Nationale Milieudatabase voor infrastructurele werken.

Bekijk de video over de Green Silence Wall

Neem contact met ons op

Strukton Prefab Beton - informatie

Westkanaaldijk 2, 3542 DA Utrecht


+31 (0)30 248 62 86